Anadolu Gastroenteroloji Günleri 2022 Şanlıurfa

Anadolu Gastroenteroloji Günleri 2022 Ardından

Değerli meslektaşlarım,
Başarılı ve dolu dolu geçen bir toplantıyı daha geride bıraktık. Başta kongre başkanımız Prof. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu olmak üzere, düzenleme kurulundaki tüm arkadaşlar olarak hazırlığında yoğun emek harcadığımız “Anadolu Gastroenteroloji Günleri 2022, Şanlıurfa” toplantısının gerek bilimsel gerekse sosyal açıdan başarılı geçmesi, bizlere tüm yorgunluğumuzu unutturdu. Uzun süredir devam eden Covid-19 pandemisinin biraz olsun hız kestiği bu dönemde Şanlıurfa’da düzenlediğimiz toplantı sayesinde birçok güncel konuyu meslektaşlarımızla tartışabilme fırsatı bulduk. Bunun yanında toplantı aralarında fırsat buldukça dostlarımızla, yüz yüze, doya doya sohbet ettik, hasret giderdik ve tarih boyunca birçok kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan peygamberler şehri Şanlıurfa’yı da daha yakından tanıdık.

Bilimsel toplantılarda esas kahramanlar katılımcılardır, sizlerin katılımları olmadan bu toplantıların hiçbir değeri kalmaz. Bu nedenle toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm konuşmacılara ve siz değerli meslektaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. Sizlere kongremiz hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum; 17-19 Mart tarihleri arasında gerçekleşen “Anadolu Gastroenteroloji günleri 2022, Şanlıurfa” toplantısına katılım sayısı bu yıl geçen yılın da üzerine çıkarak toplam 456 kişi oldu. Tüm oturumlar canlı olarak yayınlanarak Şanlıurfa’da fiziksel olarak aramızda olamayan meslektaşlarımızın da toplantıları takip edebilmeleri sağlandı. Katılımcı toplantılarımızı online bağlantı ile takip edebildi ve bazı online katılımcılar sözlü bildiri sunumlarını yaptı. Toplantıdaki panellerde gastroenterolojinin birçok önemli konusunu tartıştık ve güncel bilgileri konuşmacılardan dinledik. Ayrıca sözlü sunumlar sayesinde gerçek yaşam deneyimlerimizi ve tecrübelerimizi de birbirimizle paylaşma fırsatı bulduk. Toplantımıza ilaç sanayisi de 30 firma ve 26 stant ile katkı sağladı. Geçen sene ilkini yayınlamış olduğumuz ve çok beğenilen kitabımızı bu yıl da “Gastrointestinal Sistem Hastalıklarında Yeni Ne Var 2022” başlığı ile kongre bünyesinde yayınladık. Kitabımız 57 yazarın katkısı ile 50 bölüm olarak yayınlandı ve daha önce de ilan etmiş olduğumuz gibi uluslararası yayınevi kriterlerini karşılayan bir yayınevi tarafından basıldı ve DOI ve ISBN numaraları alındı. Bu vesile ile öncelikle toplantımıza katılan siz değerli katılımcılara, katkıda bulanan değerli hocalarımıza, toplantımızı destekleyen tüm ilaç firmalarına ve kongre sekreteri Prof. Dr. Savaş Cumali Efe’ye, kongre başkanımız Prof. Dr. Ahmet Uyanıkoğu’na ve kongre onursal başkanımız Prof. Dr. Necati Yenice’ye şahsım ve kongre düzenleme kurulu adına teşekkür ederim. Bu toplantılar sayesinde bilime ve Türk Gastroenteroloji camiamıza bir nebze olsun katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize.

Gelecek yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. Bunu da göz önüne alarak 2023 yılında Anadolu Gastroenteroloji Günlerini Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Erzurum’da yapmanın toplantımıza manevi bir anlam katacağını düşündük ve çalışmalarımıza daha şimdiden başladık. Hepinizi gelecek yıl Erzurum’a, bilimsel bir şölen olmasının yanında Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte kutlamamıza vesile olacağına inandığım “Anadolu Gastroenteroloji Günleri 2023”e bekliyoruz.
Düzenleme kurulu adına

Prof. Dr. Mehmet DEMİR